Matlagningskurser i Italien

En smak av Italien

Matlagning i Toscana!

Matlagning i Toscana!

Vi har matlagningskurser på många olika platser i Italien, främst i Toscana, där vi testar det vi arbetar med så det är lätt att hänga med och, roligt framför allt. Våra kurser är små, ca 8 personer max, så det känns personligt och ni får garanterat nya vänner under kursen.

Vi har en kurs inne i Florens, i ett riktigt restaurangkök, och denna kurs kan ta många personer samtidigt, ca 20... ni har flera kockar för detta skall funka. Perfekt för våra företagsgrupper/familjegrupper.

Wow!

Wow!

Vi har en underbar matlagningskurs på ett härligt lanthus i Chianti, endast 6 personer här, så VIP, VIP riktigt. Ni hämtas i Florens där ni börjar med saluhallen med er "chef" och här köper ni råvarorna till kursen, sedan en fin tur ner till Chianti och där, en prosecco när ni är på plats. Sedan är kursen igång... :-)

Vi har många andra kurser också i hela Toscana, oftast där ni bor på någon agriturismo, vingård, eller något av våra hotell. Maila oss era önskemål så matchar vi mot det bästa.

Toscanska specialiteter!

Toscanska specialiteter!

Rätterna ni lagar varierar beroende på årstiden men säsongens goda finns alltid med. Kurserna har lagts upp så, att alla skall vara med och laga och äta, inga konstiga svåra recept utan så som det är i Toscana, enkelt och lätt att göra, också när ni kommit hem till ert eget kök.

Priser, hör med oss!

Pasta per favore!

Pasta per favore!

Våra matlagningskurser i Italien

Våra matlagningskurser i Italien

Våra matlagningskurser i Italien

Våra underbara matlagningskurser i Italien, främst i Toscana, bokas flitigt. Vi har allt från nybörjarkurser till avancerad matlagning och under året har vi haft flera duktiga kockar från Sverige som fått fantastisk inspiration att ta med sig hem i vardagen. Även många företag bokar kurserna, med siktet inställt på teambuilding och nystart för ett projekt och då är detta perfekt som den avkoppling som verkligen behövs efter en dags intensiva och givande resultat. Men givetvis också många glada amatörer bokar en matlagningskurs eller ofta får en kurs som gåva, av nära och kära, vid någon födelsedag som firas i Italien. En sak har ni dock alla gemensamt, ni älskar det italienska köket!

Matlagningskurserna varar ca 3-5 timmar beroende på var ni lagar mat. Ofta är olika rätter som ni lagar eller så ett tema, pastarätter eller hel meny, eller något annat ni önskar, Ni kan vara flera som lagar mat tillsammans eller så bara 1 person med utvald kock. Priset blir ju billigare ju flera ni är, men våra grupper är aldrig stora, max 8 personer. Är ni flera så delar vi upp gruppen på för- och eftermiddag med vinprovningar som alternativ aktivitet medan ni väntar på er tur.

På våra kurser lagar ni maten, inte bara se hur ni skall göra... Inga känna-på-kurser, som många erbjuder! Välkommen till Chiantiturs som provat och godkänt våra kurser.

Souffle på Parmignano

Souffle på Parmignano

Italiensk dessert

Italiensk dessert

Solens mat med Bo Hagström!

Marie-Louice, Vinizio och Bo med gemensamt intresse för det italienska köket!

Marie-Louice, Vinizio och Bo med gemensamt intresse för det italienska köket!

Vår härlige skåning, matglad och inspirerad av Italien liksom oss på Chiantitours. Visst har ni följt med på Bos underbara resor på TV. Upplev Italiens mat med Bo, det är den viktigaste guiden på hans väg i Italien!

Så här säger Bo:

Jag - en matturist

Jag erkänner direkt: jag är matturist! Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet. På mina resor är det maten som guidar; maten som bär traditioner och identitet; maten som är språket, blodet och jorden.